Herentals voltrekt vanaf 22 juni alle huwelijken uitsluitend nog in kasteel Le Paige aan de Nederrij. Dit pand is echter dringend aan renovatie toe. Een aannemer voert  eind april dringende restauratie­werkzaamheden uit.

'Het is de bedoeling vanaf eind april de herstellingen uit te voeren in de voorste zalen en in de kelder, waar we nog altijd met een waterprobleem zitten', reageert schepen voor patrimonium Mien Van Olmen (CD&V). 

'De aannemer moet ook meteen de sanitaire installaties vernieuwen. Een derde opdracht is dringend herstellingswerk aan het torentje. Het is de bedoeling dat al die renovatiewerken tegen de zomer klaar zijn, zodat het kasteel weer in zijn pracht en praal voor het publiek kan openen.'

'Voor het dringende onderhoud van het park,  de bomen, de vijver met het bruggetje en het prieel op de heuvel werken we tegen deze zomer met verschillende partijen een beheersplan af,' vervolgt Mien Van ­Olmen.

'Dat beheersplan hebben we nodig voor Vlaamse subsidies van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Hiermee willen we de restauratie van de omgeving stap voor stap aanpakken.'  (pp)